Hier vind je een aantal voetbal tips. Deze voetbal tips zijn er om je te helpen. Begrijp jij iets niet uit het spel? Mail ons!

Bang dat jouw Footballastic kaarten weg waaien? Gebruik een elastiek met een schrijfblok. Ook makkelijk om je score bij te houden!

Ben jij te jong voor dit spel? Nee natuurlijk niet iedereen mag meedoen. Alles veranderd voor jouw in 2. 2 meter afstand, 2 sec, 2x hooghouden. Vind deze regels bij speluitleg.

Met hoeveel personen kun je Footballastic spelen? Je kunt het met een grote groep spelen. Maar wil je snel door wisselen en snel weer aan de beurt zijn. Dan is dat 5 personen.

In mijn buurt is geen voetbaldoel. Gebruik je fantasie! Lantaarnpalen, bomen, 2 oude schoenen, emmers, flessen, stoepkrijt, Maak je eigen doel!

Kan jij dit spel ook alleen spelen? Jazeker! Bij FC 1 For ALL in de spelregels vind jij alle informatie.

Hoe meet jij de afstand? 1 grote stap is 1 meter zo spelen wij het.

Heb jij een idee voor een nieuwe kaart! Leuk dat je meedenkt, stuur jouw idee naar: info@footballastic.nl

Hooghouden lastig? Oefen met een ballon of een strandbal.

Buiten speel afspraak maken? Ken jij Wijkie al? Wijkie werkt aan een app die buitenspelen stimuleert. De app biedt ouders en kinderen ondersteuning bij het maken van eenspeelafspraak. Daarvoor geeft de app duidelijk weer welke vrienden van je kind “Aan het buitenspelen”, “Beschikbaar” en “Onbeschikbaar” zijn. Deze status kan je als ouder aanpassen voor je eigen kind. Net zoals de timer om te bepalen welkeschermtijd je kind nog heeft. Verder wordt er zichtbaar op welke afstand vrienden zich bevinden en krijg je als ouder ook de mogelijkheid om in contact te komen met de ouders van de vrienden van je kind. Daarnaast kan de alternatievenpagina je als ouder helpen om je kind te motiveren om naar buiten te gaan, zonder dat er een conflict hoeft te ontstaan. Kortom: één plek die jou als ouder alle tools biedt om tot een speelafspraak te komen voor je kind!